Web Analytics Made Easy - Statcounter

امروز زادروز "محمدعلی کشاورز" است؛ بازیگری که می‌گفت فضای تجاری در سینما و تلویزیون قدری آزارم می‌دهد؛ چون جلوی فکر کردن،  نوآوری و خلاقیت را می‌گیرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، بیست و ششم فروردین‌ماه 1309، زادروزِ بازیگر فراموش‌نشدنی عرصه سینما، تئاتر و تلویزیون است.  محمدعلی کشاورز را چند نسل بر پرده سینما و صفحه تلویزیون دیده‌اند و او را به عنوان استاد مسلّم بازیگری می‌شناسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او خردادماه سال گذشته از دنیا رفت؛ بازیگری که سعی می‌کرد برای ماندگاری اثر تلاش کند و دغدغه‌اش نوستالژی‌شدن بازی و اثرش برای مخاطب بود. اتفاقی که امروز کمتر می‌افتد و تجارت جای دغدغه‌مندی را گرفته است.

اگر به مناسبت این زادروز، مروری بر گفت‌وگوی ایشان با خبرگزاری تسنیم  داشته باشیم به چند مورد قابل تأمل دست پیدا می‌کنیم؛ بحث اهمیت فیلمنامه و محتوا و خانواده و خیلی از چیزهای دیگر که این استاد بازیگری همچون برخی دیگر از بزرگان بارها این توصیه‌ها را به گونه‌های مختلف تکرار کرد. 

نمایی از سریال "پدر سالار"

توصیه به نسل جدید بازیگران

کشاورز از نسل جدید بازیگران و هنرمندان سینما و تلویزیون درخواستی داشت که چنین مطرح کرد: "من از نسل جوان امروز این درخواست را دارم که به جوانی‌شان و رشد و توسعه‌ای که می‌توانند در وجود خودشان و جامعه‌شان ایجاد کنند ببالند. جوان‌های ما راه بزرگان‌شان را در پیش بگیرند و از هیچ کوششی برای سرافرازی مملکت‌شان دریغ نکنند.

آنچه مهم است اعتلای ایران، ایران و ایران بزرگ است که مردم بزرگ و غیوری دارد. همیشه برای بزرگ ماندن ایران و ایرانی کوشش کنید که سرزمین اهورایی ایران در طول تاریخ همیشه بزرگ و سرافراز بوده است."

طنز و کمدی با مثالی از "کفش‌های میرزا نوروز"

نکته بعدی درباره بحث طنز و کمدی بود که با مصداقِ "کفش‌های میرزا نوروز" به سراغ این نکته رفتند: ما نیازمند آثار کمدی چون "کفش‌های میرزا نوروز" درس‌آموز است که متأسفانه امروز کمتر معنی طنز و کمدی را می‌دانیم و فیلم‌هایی که با این عنوان ساخته می‌شود بیشتر لودگی است. فیلمسازان ما باید ژانرهای مختلف کمدی را بشناسند و بدانند که کمدی انواع و اقسام مختلف دارد که در ایران درست به آن پرداخته نمی‌شود.

چه چیزهایی جای خلاقیت را می‌گیرد؟

نکته دیگر بحث خلاقیت و نوآوری و توجه به فیلمنامه‌نویسی بود که چنین مطرح شد: فضای تجاری در سینما و تلویزیون قدری آزارم می‌دهد؛ چون جلوی فکر کردن،  نوآوری و خلاقیت را می‌گیرد. در آخرین کارها هم نقش حاجی‌بازاری به من پیشنهاد می‌شد که اگر سازندگان ریتم را بهتر می‌شناختند می‌دانستند ریتم حرکتی و بیانی چنین کاراکتری با من فرق می‌کند. امیدوارم قدری برای فرهنگ و هنر بیش از تجارت،‌ دغدغه داشته باشیم ما امروز فیلمنامه‌نویسان دقیق و تهیه‌کنندگان کاربلد در میدان سینما و خصوصاً تلویزیون نداریم.

ماندگاری سریالی به نام "پدر سالار"

نکته آخر بحث چرایی ماندگار شدن سریال "پدر سالار" به میان آمد:"انگار همین دیروز بود اسدالله‌خان را بازی می‌کردم. و هنوز هم دلیلش را نفهمیدم چه عاملی باعث شد این سریال آنقدر محبوب شود؟ اتفاقی که سازندگان آثار تلویزیون و سینما امروز کمتر به دنبالش هستند. فقط می‌سازند و به امورات تجاری‌شان می‌رسند و دغدغه جاودانگی آثار وجود ندارد."

اسدالله‌خان، اتابک‌اعظم و شعبون استخونی

ایرج راد بازیگر قدیمی سینما، تئاتر و تلویزیون درباره محمدعلی کشاورز می‌گوید: "هر هنرمندی فراز و فرودی در طی دوران کاری‌اش دارد اما او را می‌توانم استاد شخصیت‌پردازی و ایفای نقش‌های متفاوت بنامم که هر کار او در مقطع دوران زندگی‌اش، کلاس درسی بوده که می‌توان به انتخاب نقش‌های متفاوت و گریم‌های سخت رسید. واقعاً نمی‌توان برای هیچ‌کدام از این نقش‌ها مرزبندی کرد؛ همان‌طور که اسدالله‌خان، اتابک‌اعظم و شعبون استخونی برای همه فراموش‌نشدنی و دوست‌داشتنی‌اند از این دست آثار، محمدعلی کشاورز زیاد دارد که می‌توان سال‌ها با آنها زندگی کرد. "

14 سال اجرای برنامه رمضانی و تکرارِ رسالتی سنگین/ حسن سلطانی: اگر مخاطب دنبال نوستالژی‌های قبلی باشد و آن‌ها را نسازیم، تلویزیون ضرر می‌کندنگاهی به سریال‌های ماه رمضانی و جای خالی کمدی!/ آیا تلویزیون به دوران طلایی‌اش برمی‌گردد؟محسن قاضی‌مرادی از سریال‌های ماه رمضان تا ماجرای دعوت نشدن به "دورهمی" و "خندوانه" + فیلمحمید ابراهیمی و نقش خاکستری عمو محمود/ رازهای ماندگاری سریال‌هایی مثل‌ "صاحبدلان؟

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: سریال رسانه ملی سینما تلویزیون سریال رسانه ملی سینما تلویزیون محمدعلی کشاورز اسدالله خان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۶۰۰۳۸۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

انتشار سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها ممنوع است

بنا به اعلام روابط عمومی سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر و به گفته مهدی سیفی مدیرکل نظارت و تطبیق ساترا، سریال «حشاشین» محصول کشور مصر است و روایت آن از تاریخ اسلام متضمن تحریف های فراوانی است، که به نظر می رسد با رویکرد سیاسی مغرضانه تولید شده است. بر همین اساس طبق نظر شورای صدور مجوز ساترا انتشار سریال«حشاشین» (The Assassins)، در رسانه های صوت و تصویر فراگیر ایران مورد تایید نمی‌باشد.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری ساير حوزه ها

دیگر خبرها

  • سریال نون خ ترادژی زندگی هنرمند سیستانی شد
  • به یاد آتیلا پسیانی و لحظه‌های ماندگارش در سینما | از هنرمندی در آثار بهرام بیضایی تا حاتمی‌کیا و بهروز افخمی |‌ ببینید
  • بدهکاری سینما و تلویزیون به روز معلم
  • تصویری دیده نشده از علی انصاریان در پشت صحنه یک فیلم
  • پخش سریال حشاشین در ایران ممنوع شد
  • فیلم | ماجرای کم شدن لول های تریاک در سریال آینه عبرت | مواد مخدر مصرفی آتقی واقعی بود!
  • اعضای هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه نویسی منصوب شدند
  • هیئت انتخاب رویداد استارت‌آپی فیلمنامه‌نویسی مشخص شدند
  • چرا سریال «حشاشین» در ایران مجوز ندارد؟
  • انتشار سریال «حشاشین» در پلتفرم‌ها ممنوع است